- 500-600g bundeve
- 500ml bujona (ja koristim kocku za supu - 1 kom)
- 1 šnit putera (1cm) i malo ulja (da puter ne izgori)
- 1 glavica sitno sečenog crnog luka
- 1 šolja pirinča, dugo zrno
- pola čaše belog vina
- 50g gorgonzole
- 120g rendanog parmezana
Bundevu iseci na kockice i skuvaj u malo vode (10-ak minuta). Pripremi bujon. Istopi
puter u većoj šerpi, dodaj luk i prži dok ne omekša.
Dodaj pirinač i prži dok pirinač ne postane staklast, minut, dva.
Zalij vinom, pa dodaj skuvanu bundevu.
Dodaj kutlaču supe u pirinač i kuvaj mešajući dok je pirinač ne
upije. Nastavi da kuvaš, stalno mešajući i dolivajući po kutlaču supe
svaki put kad pirinač upije prethodnu količinu, još 15-ak minuta
(koliko treba da se pirinač skuva, pogledaj na pakovanju). Skloni s
vatre, pa umešaj parmezan i gorgonzolu.
Prijatno!
Prijatno!
No comments:
Post a Comment