Friday 10 May 2013

Kako napraviti dobar pirinač

Moja verzija kineske pržene riže tj. pirinča: skuvam pirinač (najčešće onaj beli, dugo zrno ili Parboiled, po uputstvu sa kutije) i ostavim ga preko noći u frižideru. Pirinač od juče je najvažniji deo! Sutradan: u zagrejanom voku ili dubljem tiganju, na malo ulja od kikirikija (može i obično ulje od suncokreta ili maslinovo) kratko ispržim 2 umućena jajeta, dodam hladni pirinač, posolim i pržim 2-3 minuta. Dodam iseckani mladi crni luk (beli deo jedem, a zeleni deo seckam), prelijem sa malo ulja od susama, promešam i to je to.
Potrebno vreme: 10 minuta

Ako vam je ovo previše obično možete dodati šargarepu, kupus, pečurke, piletinu, soja sos... šta imate u frižideru.


No comments:

Post a Comment