Wednesday 1 May 2013

I srpske i grčke punjene paprike

Punjene paprike na moj način - tačne mere ne znam, ja to sve otprilike:
Na ulju propržim malo belog luka, dodam sitno seckani crni luk, rendanu šargarepu i na kraju juneće mleveno meso. Malo prodinstam, dodam so, biber i alevu papriku (i običnu i ljutu). Dok  se meso dinsta očistim paprike - babure. Kada se meso malo ohladi, punim paprike, zatvaram ih ploškama krompira i ređam u veću šerpu. Nalijem vodom i kuvam. Kuvam ih dugo i ne dodajem zapršku.
A u Grčkoj to rade ovako - Angelina, hvala za recept:
Paprike pune pirinčem, bez mlevenog mesa, ali često dodaju rendane tikvice, paradajz, šargarepu ili sve to zajedno. Paprike se ne kuvaju u loncu, nego se peku u rerni. Obavezni dodaci su puno mirođije i peršuna. Grci ih zovu ΓΕΜΙΣΤΑ i jedu ih sa Fage Total jogurtom.

1 comment:

Angelina said...

I na ovaj i na onaj nacin jedno su od mojih omiljenih jela :)

Post a Comment