Wednesday 21 November 2012

Kako proslaviti dečiji rođendan?

Bila sam na proslavi 8-og rođendana jedne devojčice u Beču. Od pozvanih 15 gostiju - dece, bilo ih je 12, ukupno sa slavljenicom! Zakazano je bilo u 12 sati, skup je bio kod kuće, i svi roditelji su doveli decu na vreme, a zatim otišli dalje. Kada su se deca skupila, sela su na pod u krug i jedno po jedno davali poklone, koji je devojčica nestrpljivo i sa velikih ushićenjem otvarala. Zahvalila se svakom detetu od koga je poklon dobila. Onda je došao red na tortu. Cika i vriska, duvanje svećica i pevanje pesmica (na srpskom, nemačkom i engleskom). Sasvim obična čokoladna torta prekrivena M&M bombonicama je nestala neviđenom brzinom! Nakon toga su roditelji devojčice odveli decu u obližnji park (bilo je prohladno, ali suvo) gde je bila organizovana potraga za blagom. Deca su rešavala pitanja i zagonetke koje su ih vodile da različitih lokacija u parku. Jedan od zadataka je bio da otpevaju pesmicu u lokalnoj pekari da bi dobili slatkiše. Krajnji cilj je bio otkopati iz peska kutiju sa blagom - još slatkiša. Bili su napolju skoro dva sata i vratili se kući veseli i gladni i navalili na mini pizze i viršle. Oko 16 časova roditelji su došli i odveli decu. I to je to!
Dečiji rođendan našeg deteta izgleda ovako: zakupimo igraonicu jer nam dođe 30-ak dece i 40-ak roditelja, naručimo gomilu hrane (ketering) i bar dve poslastičarske torte sa figuricama. 
A ja na kraju ne znam ni ko je bio, ni kome da se zahvalim za poklon.
Enhanced by Zemanta
M&M Chocolate cake
M&M Chocolate cake (Photo credit: Saunderses)

1 comment:

Nataša said...

Super priča, a onda se osvrnem na park u blizini moje kuće, koji je sada šuma, skroz zarasla u šiblje koje su progutale staze. Nije baš dobro mesto za potragu za blagom. Ali ne mora da bude baš park, može i dvorište.
Dečije igraonice imaju jednu prednost za prezaposlene roditelje, ušteda u vremenu je ogromna.

Post a Comment